31 March 2009

Sommarens rumpa


Ja... rumpan fick jag då jag gick för att besöka den här... eh... dovhjorten... rådjuret..eh? Vem vet? Det var sommar. Jag hade klänning. Bilden här på mig och lodjuret kommer från samma ställe.
 Mmhm. Det var på denna tiden jag aldrig tog på mig skor och drog med hundarna från bondgården ut på ängarna bakom ladorna och så sprang vi... runt och runt... till vi blev trötta och lade oss i det höga gräset. Sådär så att ingen kunde hitta oss. Inte på ett snuskigt sätt... varför känns det som att det måste vara snuskigt då man pratar om lador och klänningar?
 Det är fortfarande kallt om natten. Vi har ju vridit på klockan och allt. Imorgon är det april. Det måste bli riktig vår snart!

Se trailern för where the wild things are

30 March 2009

Konst på migrationsverket

Denna fina teckningen hittade jag på väggen när jag och mamma var på migrationsverket. Den fick mig så klart att skratta så jag skrek och mamma att småfnissa.

28 March 2009

... det verkar ha blivit helgTereze badar och katten tittar på. Uli och Robert kom sig aldrig till loppisen.
Det är helg på riktigt. Men jag verkar också ha tagit helg. Ett par dagar i alla fall.
Har inte jag alltid helg? Nej. Faktiskt inte.

Nu sitter katten i mitt knä och jag har svårt för att andas för hans päls yr runt överallt. Det täcker till och med wacom plattan. 
Någon borde damsuga! Varför tar ingen ansvar? Louis päls finns överallt. Varför slutar han inte fälla?

Jag kan inte andas!

27 March 2009

Ulicam har inget att visa

Jag har inget att visa. Inte ikväll.

Hitta dina bookmarkbabies på

26 March 2009

Toolbox from hell!


De där snubbarna på Alnarps trädgårdsdesignsavdelning är lagom dissy.
Vad är det jag egentligen ska skissa???
Verktygslåda - personlig - dina erfarenheter - valfritt material - individuell teknik - skissa - lådans form och princip användas som: förebild eller inspiration till: del av trädgård/balkong/växthus - eller som modell av en hel trädgårdsanläggning. - använd dig av befintlig bild av verktygslåda.

Ska jag skissa mig själv? Ska jag skissa en trädgård? Ska jag skissa mina erfarenheter? Ska jag skissa mig själv sittandes i en verktygslåda? Vad vill ni?? 

Det är lagom jobbigt som det är med 3-8 uppgifter till varje skola man ska söka till... så då underlättar det faktiskt om dom inte flummar till uppgifterna. Men ikke sa nikke.

*******°°°°°°°°°°*******

The gardendesign education had me draw a toolbox from hell. That meaning, it took me forever to understand what they really wanted me to draw. A garden? Me? A toolbox? Me in a toolbox? Applying to schools is just about as much fun as wiping your tears right after you've scratched your waxy ears.

25 March 2009

Uli and Louis play dressup


So much fun.
Louis likes to listen to Rihanna while he's posing.

Modern art
24 March 2009

Vad är det med Uli och skogen???

Jag har märkt att mina självporträtt i skogen bara blir fler och fler. Men... jag älskar ju skogen. Så vad kan man göra? Längtar till sommaren då det blir grönare och varmare att vistas där. Jag har nu också bestämt mig för att ge trädgårdsdesign utbildningen en chans. Får se vad som sker. Tror det kan vara roligare med trädgårdar än industridesign.
 Bilden ovan tog jag för någon timme sedan och det var rätt knäppt att jag hittade en så grön plats i en relativt naken ful buske. I skogen bor rådjur, ugglor och rävar... hur kan man inte gilla det?
Bilden under på mig i stor kjol i en väldigt grön trollskog är tagen utav min pappa. Resten är taget med självutlösare och regelbunden springning fram och tillbaka.

≈≈≈≈≈≈ ∞∞∞∞∞ ≈≈≈≈≈≈

The amount of selfportraits from the woods seem to grow for every month... but I can't help it. I love it there. And it is easier to find a place to undress in the woods than somewhere in the city! I do long for the summer and greener and warmer conditions. The picture from above is taken today, and the picture of me in a very big skirt below is taken by my father. Rest is taken with the timer on the camera.
Click on the images below for higher resolution!22 March 2009

Alice i underlandet

Min grafisk design och typografi klass gav oss en uppgift att göra ett omslag till Alice i underlandet... jag valde att göra den deprimerande och psykadelisk. Jag tycker disneyversionen är helt underbar, men boken är rätt trög. Bara kapitlet där hon är hos hattmakaren och påskharen är kul... för hasselmusen är ju helt genial! Jag visste väl att han hette Lewis Carroll med två R, men på uppgiftsbeskrivningen hade de skrivit det fel... och så skrev jag fel... och nu ser det ut såhär. 
 Kan ju passa på att länka till Annie Leibovitz Alice i underlandet serie, där Alice är tillsammans med massa olika designers. Tycker det är en fin fin serie. Annie är duktig... fastän hon skriver att hon är fummlig med modeller och ofta glömmer bort att prata med dom och ofta går mellan datorn och kameran hela tiden. Hah. Hon är kanske rätt kass?

Det blir inte roligare än Knatte Fnatte Tjatte och Blatte



My typography and graphic design class gave us homework to make a bookcover for Alice in Wonderland. I made it a tad depressing and pshykadelic. I am a much bigger fan of the disneymovie than the book.... the book moves forward in the wrong way, somehow.
 I highly recommend that you take a look at Annie Leibovitz Alice in wonderland series, where alice is seen with diffrent designers.

Uttråkade skisser 2

Fler fuleskisser från lektionstid.

Hallonsåset som för ögonblicket är 2årselev på min gamla skola (Lofoten folkhögskola) har äntligen skaffat sig en hemsida, han är väldigt duktig så den är värd att titta igenom:

∞∞∞∞

More sketches done during typographyclass.
A friend from my old photoschool has finally gotten a homepage, check it out here.

20 March 2009

Uttråkade skisser 1Såhär kan det se ut i mitt kladdblock under typografilektionerna när jag är lagom uttråkad. Mina brudar får hängiga ögon och är miserabla. Bööeh. 
 Typografi är .. jaa .. eh ..
Ljudkursen är jättekul. Vår uppgift att göra ett alice i underlandet cover är också kul.
Men typografi är... eh ..



This is what my sketches develope into during my typography classes... some really tired baggy-eyed ladies. I really like my soundclass... but the typography courses are... well... eh...
In how many ways can you really bend an A?

19 March 2009

Godislampa och 200 inlägg


Jag kan säga såhär, vad som har förändrats sedan jag firade 100 inlägg är att jag fått mindre besökare... eh... och det är väl bara sorgligt. Men livet är hårt! Inte ska man gnälla. Jag önskar dock att jag visste mer om mina läsare. För det känns ju märkligt att lägga upp inlägg för folk du inte vet något om. Lämna gärna kommentarer om det är något ni gillar så jag vet vad som är kul att se på och vad som är mindre kul!

 Lampan här ovan sitter nu och dinglar vid min säng. Tung! Över 2 kilo godis hänger där. Rätt kul sak, men det tar sin lilla tid att göra. Händerna blir kletiga, ömma och sockriga, och nålen blir seg och kladdig. Och så kommer katten in och sniffar. Vad gör du? Varför?
 Jag kan faktiskt helt ärligt säga att jag inte åt en enda godisbit under bygget... vilket säger en hel del om min godisaptit. Choklad säger jag inte nej till! Men geletain och socker lockar inte så jäkla mycket. Om någon skulle få lust att göra en egen så rekommenderar jag att ni har en stor nål och använder väldigt mjukt godis. Annars blir det jobbigt för händerna. Godiset gick på cirka 150 kronor och lamphållaren på 50 kronor. Sedan har jag vävt in lite garn i mitten och snurrat sidenband runt ringarna.

 • 

Ulicam celebrates 200 posts today! Unfortunately the only thing that has changed since my 100 post celebration is that I have gotten less viewers. Pesqy! Life’s hard.

I just finished the lamp on the picture above, it is made from 2 kg candy.. so it’s quite heavy. Fun to make but it takes some time and you get shitty sticky hands! 

18 March 2009

Alison Scarpulla


Foto: Alison Scarpulla


Hon har några rätt intressanta fotografier, hennes flickr finner ni här.

Imorrn firar Ulicam 200 inlägg. Kommer min godislampa vara färdig tills dess? Det måste den ju bli! Aik!

17 March 2009

Pysslar jag, eller är jag en pyssling?


Jag sitter och målar på min gamla, mest älskade, cykel Eleanor och håller på att knyta ihop en kristallkrona utav godis. Varför gör jag dessa sakerna? Jag vet inte helt. Min nya söknad till Lunds industridesignsutbildning har slått ut mig totalt... jag vet inte hur jag ska lösa uppgiften. Den verkar simpel. Men den gör mig tom i bollen. Jag blir frustrerad. Irriterad.
 Hur svårt kan det vara att tänka ut en ny lösning på en produkt? Hur svårt?
 Väldigt svårt tydligen!

Jag är dum i huvudet! Hjälp!

16 March 2009

15 March 2009

14 March 2009

Vi köper några kilon grönkål

Det var i december någon gång. Kanske januari. Vem vet. Vem håller koll liksom? Jag och pappa åkte iväg för att ha en av våra äventyr, dvs då vi packar alla fotogrejer vi har och kör ut för att finna en intressant plats... vilket alltid slutar med att vi kör runt i bilen i nån två timmar, snusar oförnöjt i en främmande luft i kanske två minuter, och därefter slutar resan på närmaste prylbutik där vi köper något nytt skit. Typ batterier. Eller en programvara. Eller pappas senaste leica köp. Jag menar, va fan?
 Ja men så är det i alla fall.
Hursomhelst. Det var som sagt januari eller december. Vem vet? Jag vet inte. Inte alls. Det enda jag vet är att det var GRÖNKÅLSSÄSONG. Jag och pappa var på väg ut mot landet och så såg vi en frukt och grönt affär. 
Uli: Kolla pappa - GRÖNKÅL!
Pappa: Woho!

 Vi kör in och köper en buske av grönkål. Hur många kilon? För många. Bagageutrymmet är täckt av grönkål.
 Vi kommer hem.
Pappa: Jag måste jobba, men du fixar väl grönkålen?
Ja... det gör jag väl. Eller?

Vi måste ju frysa den. Här är chansen. Årsförbrukning av grönkål. 
Så där stod jag. Flera timmar i köket och tvättade och skar upp grönkål. Paketerade. Jag kommer aldrig att glömma det här momentet. Det kändes ju så otroligt idiotiskt. Älskade vi verkligen grönkålssoppa såhär mycket? 
Jag antar det.

13 March 2009

sommar sommar var är sommarIgår började det snöa.
Heilveite.

Men vet ni vad? Jag har några intressanta bilder. Här är ett tangentbordsvåffeljärn. Smaskens. Bilder på små igelkottar blir aldrig fel. Eller förvirrade igelkottar. Ekorre som dricker öl kan också vara kul.

12 March 2009

VårmolnenUli sover vid sitt bord
vitsippor fiser under en bunte jord
Molnet susar tyst och mjuk
en igelkott känner sig så sjuk

för en fin torsdag
 

11 March 2009

Vargen som äter fåglarKlockan är 08. Jag är vaken. Yes.
Idag ska jag vara aktiv. Ragga hundar. Söka jobb. Planera ny söknad. Åka till skolan. Jogga. Nypa katten i stjärten.
Jag har ett tag funderat på en porträttserie med hundar och deras ägare... och igår såg jag en man med basker och pipa och Sherlock Holmes kläder tillsammans med en stor hund och insåg... måste... utföra... idé.
Bild ett tog jag igår. Bild två tog jag i somras när little red Robin flög in i vårt vardagsrum och sedan in i vårt fönster. Ajsen.

10 March 2009

Vakna upp mosigJag vaknade bredvid Robert och sa:
" Jag känner mig mosig"
och han svarade med, "Varför det?"
Han sa inte "Hur då?"
Jag undrar om han förstod vad jag menade.
För jag kände mig typ som potatismos som stått ute för länge och blivit hård på utsidan. Man är fortfarande mos. Men man är egentligen inte mosig. Jag kände mig som hård potatismos. Så varför sa jag mosig? Förstod han att jag menade motsatsen? 
Jag sträckte på mig och kände mig lite bättre.
Men fortfarande lite som en sådan där konstig mos som man är lite osäker på om man ska slänga eller inte.

Idag skickade jag iväg min söknad till HFK. Den var så dålig att jag nästan började gråta. Så jag borde väl inte få upp mina förhoppningar om den skolan. 
Jag hatar när man blir besviken på sig själv. Det är som att stå på stan och käka yoghurt och skämmas. Varför? Liksom?

Fan... är det ens någon som läser det här? Sitter jag bara och fiser på min egen blogg?

09 March 2009

Kommer våren snart?Jag väntar och väntar. 
Första soliga dagen då man faktiskt kan lägga sig på gräset.
När kommer den?
Hur länge ska jag behöva sitta inne och äta flingor och pilla sig mellan tårna?
Hur länge ska jag använda mitt fönster som världens svagaste lysbord till mina bilder då det inte ens skiner sol? Sjukt svårt att trycka över bilder då man bara har molnen till hjälp.

E-sushi är en bra blogg för er som är foto och illustration intresserade.

Men men. Back to work!

06 March 2009

Eugenio Recuenco

Foto: Eugenio Recuenco

 Den här killen får en faktiskt att tänka om angående modefotografi. På hans hemsida kan man klicka runt länge länge. Otroligt inspirerande. För min del i alla fall. Klicka på bilderna för högre upplösning!

Ett smått kaotiskt skrivbord


Ja, nu har jag försökt rensa mitt skrivbord lite grann, var svårt att ta sig fram innan. Min dator fick staplas upp på en cigarr-ask... inte coolt.
Yelena Yemchuck har en rätt fin modeserie, link HÄR.
DENNA bilden på en tiger som jagar ett rådjur är också rätt fin.
 Men främst... kolla på denna och denna sovande hunden, samt denna korvhunden.

Fredag idag. Sopbilen skrämde katten. Hehe. Rätt åt den jäkeln... med tanke på alla onda blickar han ger mig varje dag. Såg en husse och hans hund på tågstationen i förr går. Hunden gav sin ägare de vackraste mest kärleksfulla blickarna hela tiden. Så tänkte jag på Louis och hans onda ögon.
 Min syster Tereze tycker om vitt vin och har katt.
Jag tycker om rött vin. Ni förstår hur det här fungerar.

05 March 2009

Godmorgon


 Har precis kommit hem och känner mig lite småfrusen. Så jag tappar mig ett varmt skumbad nu medan jag lyssnar på Connie Stevens. Måste fortsätta på HFK söknaden idag... är bara lite trög med att komma igång. Uli must get her ass together. Muff. Uff.
 Igår hade jag en 3 timmars lång lektion om typografi. Typografi är sjukt viktigt och intressant, men mot slutet av den tredje timmen då jag sett på hur man viker ett A 300 gånger började jag bli lite seg. Men väl tillbaka i Lund hade Robert gjort paj åt mig så jag blev pigg och gla igen :) Äta PAJ på en KAJ, det ni! Inte varje dag..nej nej nej.
 Men fan , nu kommer ju mitt bad blir kallt, måste kila - hej hej hej!

03 March 2009

Akta för rå-djuren!!


Eftersom designskolor föredrar att du också visar upp färgbilder/målningar bland dina prover har jag blivit illa tvungen att lägga ner bläckpennan och ta fram mina akrylfärger. Men det kolliderar för jag vill behålla min barnsliga stil samtidigt som fule-Uli försöker måla för noggrant. Ja, och så blir det ju gröt av det hela. Bilden ovan blev klar i förmiddags, lite innan jag satte mig ner och åt gammal fruktsoppa.
 Vadå 3-5 dagar öppnad förpackning i kylskåp? Var betyder det, egentligen?
 Vem är det som bestämmer när det har blivit gammalt??

Colleen Yancy påminde lite om mig själv. Kanske inte på ett bra sätt.
Eller... eller... el-iller.
Bzz bzzz here I come.

01 March 2009

Vakna till söndag


Jag vaknade tidigt och kokade snabbt upp te till mig eftersom halsen verkar ha blivit lite småseg. Sedan satte jag mig och tittade på Stardust och när den var klar stekte jag pannkakor till frukost. Så som man gör på söndagar.
 Därefter var det bara att dra ut för att ta några bilder i denna förbaskade kylan. Iek. Våren är i luften. Men inte helt i temperaturen ännu. 
 Egentligen borde jag stannat hemma och målat istället för att fota. Ooooo. Liksom. Crazy. Uli är helt gangster. Gör det som faller i henne. 
 Gå och trilla över en brunn. 

Har ni hört den här: han som viskar han ljuger och han som ljuger stjäl och han som stjäl hamnar i fängelse och han som hamnar i fängelse dör.
Eh. eh. eh. Hahahahahahahahahaha. Det fick jag lära mig i Lofoten. 

Ännu en gång har bloggen börjat vissna som en nerurinerad blåklocka i september. Vad ska en ung kvinna som mig själv göra för att hålla igång den?