28 April 2009

Beach & (bad?) news

Yesterday the sun was shining like any other day here. Skåne seems to have turned into california. I had just filled my belly with cous cous and was tanning infront och the house when the mailman drove by. I took out the envelope from the university of photography in Göteborg and looked unpleased down at it. I had an interview with them last year so I thought... they should be giving me another chance... right? The pictures I sent in this year were much better(I think). I opened it with a knife dirty with oily pesto and found a boring white paper that said "sorry, you are to dumb for us". I put the envelope under my butt so it wouldn't blow away and thought that it didn't really matter. Because... I do hate all the students galleries... the photography at that school is way too art-so-you-fart (please-let-me-die-I-don't-want-to-watch-a-picture-of-a-blurry-thumb), and I don't know anyone who's anyone now after having a bachelor at that school. Also there is no living as an artphotographer. 
But then...
...why do I feel like SUCH A LOSER?

I haven't even had the balls to tell my sister. 
Cause I feel like such an untalented hobo all of a sudden. 
Are these letters just gonna keep coming. The no-no's?

7 comments:

 1. Det säger INGENTING om din talang att du fick det där brevet..Jag hade hoppats att du skulle hamna här i Göteborg, så det var dubbelt tråkigt...

  ReplyDelete
 2. "...I don't know anyone who's anyone now after having a bachelor at that school..."
  Här har du ju själv svarat. Det innebär att de accepterar inte riktigt de som avviker starkt eller tänker annorlunda. De jobbar utifrån att standardisera och då försvinner det individuella i var och en snabbt. Det mest sannolika är att du inte hade trivts där om du hade kommit in. Du och skolan den tänker helt enkelt i olika frekvenser.
  Slappna av

  ReplyDelete
 3. Fast fjäder, jag har ju fortfarande intervju på HDK, å de är ju i gtb.. man kan ju hoppas..

  ReplyDelete
 4. Jag fick också samma svar så vi kan gråta tillsammans! Fast jag är ganska glad nu trots allt för jag är hemma från Polen och ganska nöjd med projektet, sitter till och med i samma svettiga kläder som häromdagen på polenfärjan, kom till lofoten med fjäder och hälsa på i sommar!

  ReplyDelete
 5. Aa men du vet du vad! HFF kan ju faktiskt bara smeta sylt på rumpan! Gråta tillsammans kan vi göra, jag ska öppna en flaska vin och tänka på dig!
  Men vad som hjälper i dessa situationer är att gå in på deras elevers hemsidor... för då skrattar man bara... för det är så sjukt dåligt... hah...hhaa..aah. Varför vill man så gärna på där...egentligen?

  ReplyDelete
 6. Ja, man skrattar faktiskt åt deras bilder. Jag tror att man tror att det är coolt att gå där, men hur har man fått för sig att det ska vara där när det enda man (iallafall jag) har att gå efter är de där bilderna på webbsidan. Bajs

  ReplyDelete
 7. Bajs indeed.

  Byggnaden dom håller till på är ju stor och pampig, men deras lokaler att vistas i är inte speciellt stora. Dom har bara en liten del av det huset... så det finns typ bara ett litet datarum... och ett litet smutsigt kök.. litet labb..ja, det var inte så imponerande det heller när jag var där och fick en guidad tur ;)

  ReplyDelete